Wednesday, May 5, 2010

catching up the pieces

these last few weeks aku adalah sgt bercelaru dan berkecamuk.
semua benda aku buat tak menjadi.
lately, apa yg aku plan semua tak menjadi.
apa yg aku nak, semua tak dpt.
sampai aku terpk, "what the hell am i doing rite now?"
i used to be so organised, everything yg aku buat mesti well-planned
& benda2 tu semua mesti menjadi dgn jayanya.
sbb tu aku frust sgt2 bila semua yg aku plan tak menjadi.

dahla kerja byk sebenarnya.
tp aku mmg tak semangat nak buat.
demotivated betul.
rasa mcm nak quit semua benda
& all i wanna do is tidur.
hamik kau, sampai tahap camtu dah.

tp bila aku dh dpt berfikir dgn waras,
aku kena sedar, kita hanya merancang, Tuhan yg menentukan segalanya.
mesti ada hikmah semua benda yg tak best tu jadi.
mesti punya, just maybe aku tak nampak je hikmahnya sekarang lg.

so slowly aku sedar, aku kena belajar meredhai.
kena terima apa yg dah @ akan jadi.
especially bila benda2 yg melibatkan byk pihak.
kena jaga gak hati semua org.
jgn nak ikut kepala aku jek bila buat decision tu.

so sekarang aku tgh nak setelkan satu2 benda.
one step at a time.
nak rushing2 pun takut semuanya nnt tak menjadi.
dan yg paling penting sekali kena REDHA.
ya, redha..

5 comments:

nabilah_2908 said...

yupp redha...tawakal..and relax la...jgn tension2 sngt...

slm kenal dari nabilah.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
JEALOUS NYER.!!

Liza said...

take it easy, one step at a time...take care...

DeeDee said...

nabilah,
hye.. thanx for ur comfort words.. :)

k.liza,
thanx kak.. :)

Sharinginfoz said...

memang betul tu apa-apa masalah tenangkan fikiran dulu baru boleh buat dengan baik kan..

Bayar Pinjaman Guna Kad ATM

::ienafazlyna:: said...

sile amik wasiat u kat cnie

Wasiat Untuk U