Wednesday, April 28, 2010

Road Trip With My Broadband

kalau dah nama blogger tegar tu, kalau boleh 24 jam 7 hari seminggu nak online je. kalau tak update blog, baca blog org lain. dah macam makan blog, tidur blog, minum blog dah ni.

tapi bukan semua org online sbb nak update blog. zaman sekarang ni kalau boleh semua nak online. baca paper, bayar bil, carik resepi, semuanya pakai online je. senang dan jimat. kalau nak bayar bil, tak perlu nak pergi post office or bank. apatah lagi siapa2 yg suka buat kerja last minute kan. sblm tidur @ tgh holiday baru teringat duit kereta tak byr lg. karang kalau tak byr, kereta kena tarik pulakkk :p

kalau dulu kalau nak online kena sambung pc @ laptop dkt modem, sekarang nih dah ada mobile broadband. dah ada mcm2 broadband, antaranya P1 w1max. senang pakai broadband ni, yg paling obvious lg ialah dia mobile. senang nak online kat mana2 pun, hatta dlm toilet sekali pun. contohnya mcm aku kalau pegi roadtrip ke utara ke, ada la dlm 7-8 jam dlm kereta. mesti bosan yg amat kan? so baikla aku on laptop, connect broadband, bolehlah jugak aku surf @ bloghopping.


source pic: google

contohnya mcm mamat kat dlm gambar ni. time driving pun sempat lagi nak pegang laptop. tp please don't try this in your car ye. kalau anda sebagai penumpang ke, bolehlah nak online, tp bukan kpd driver. tapi kalau tersekat dlm traffic jam tu, bolehlah surf barang seminit dua ye takk.. :p

so berbalik pd broadband td, P1 w1max ada menawarkan prepaid @ postpaid plan. maklumat lanjut psl setiap plan, boleh tgk kat sini. memang berbaloi untuk siapa yg always on-the-go, atau yg tak suka buang masa travel lama2. so kalau boring tu, online saja dlm kereta sementara nak tunggu sampai ke destinasi. mcm tagline dia jugak, when bored, turn to your wiggy. apa lagi, POTONG!! ;)

apatah lagi sekarang ni project alpha season 2 tgh ada kan, apa lagi bolehlah tgk youtube project alpha sambil tgh ber-road trip tu. sambil travel pun, confirm takkan miss utk tgk setiap episod project alpha.

episod 8


episod 9
episod 10
Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

2 comments:

- zuriey - said...

jom guna w1ggy

DeeDee said...

zuriey,
jom potong! ;)