Tuesday, April 13, 2010

scene cerita hantu yg aku tak boleh lupa sampai sekarang

dulu2 punya cerita hantu mmg serius seram mencengkam jiwa aku. sampai sekarang kot aku still teringat2. dahlah aku nih penakut. mmg konpem tak boleh lawan cerita jgn pandang belakang ke, momok ke..

mostly cerita hantu ni aku dah lupa sebenarnya. tp mesti ada scene yg aku teringat sampai sekarang. contohnya mcm cite2 yg aku listkan ni..



1. sundel bolong


ni indon punya cerita. lama dah cite nih, time aku kecik2 dulu. klu tak silap aku cite psl suzanna nih kena rape. pastu dia mati n jd hantu nak balas dendam kat org yg rape dia dulu. scene yg paling aku ingat masa dia mkn sate 200 cucuk. ada kt youtube klu nak tgk. tp dah besar2 ni pun aku takut nak tgk, boleh? haha.. cerita ni mmg seram. at least pd aku yg mmg penakut nih. dahla dulu2 mana ada censored2 ni kan. so tgk jelah semua scene seram tu di sambil tutup mata dgn bantal. dah tau penakut nak tgk jugak...

2. blok 404



okay, cerita ni mmg bodoh. tp ada satu scene tu, ada pocong berdiri tepi katil sambil kejut mamat bernama joe; "joe.. bangun joe.." wah, suara dan rupa pocong itu mmg mencengkam jiwa sungguh! itu jelah part yg aku takut pun. overall jalan cerita sgt tak membina minda. eheh



3. toyol (kalau x silap tajuk la..)

aku tak ingat langsung cite ni camne. tp sampai sekarang terngiang2 dialog "bachok.. kemari kau bachokkk..."



4. misteri rumah tua


noor kumalasari yg berlakon. dia jadi patung, then bila mlm & kena hujan, patung tu cair then jadi hantu. scene last yg paling aku ingat ialah noor kumalasari lahirkan anak keluar ikut mulut. chis.. gila seram!



5. a tale of two sisters (cerita korea)



cerita ni tak seram sgt sebenarnya. tp entah kenapa aku rasa seram gila. actually bukan cerita hantu pon, ada twist sikit dlm cerita ni. tp bg aku seram la jugak. dah nama pun penakut kan. sampai sekarang aku tak penah tgk lg cite nih. cukupla sekali tu jek aku tgk kat wayang. kahkahkah

11 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sundel bolong tu aku takut betol :P

DeeDee said...

haha tau takpe. sampai sekarang takut nk tgk. haha..

::Nur Fazlyna Marlyssa:: said...

Yep..sundel bolong memang menakutkan..tp nak jugak tengok..dulu masa zaman sekolah2, my mom selalu pinjam cd nie ngan kengkawan die..

p/s: Dee Dee, karipap tu i gune acuan yg plastik..thats y menjadi..hehehe

aNIe said...

Deedee...saya ingin memiliki cerita Sundel BOlong yang lama tu...tapi kat mana nak cari ye...? Tak mau yang version baru tu...

Saya ni peminat cerita hantu tau...

aNIe said...

Eh Lupa...!! Deedee ada tengok tak citer hantu Thailand ...Shutter...best...cuba cari...

DeeDee said...

fazlyna,
a'ah dulu kecik2 walaupun takut, tp gatal jugak nk tgk. tgk celah2 jari jek. takpun intai2 balik bantal haha..

kak lady,
dkt youtube boleh tgk scene sundel bolong mkn sate tu. kalau nak full movie, try cari kat torrent la kot. sy takut nak cari. haha..

shutter dh penah tgk gak. agak seram jugak la. yg kelakar last2 boleh hantu tu dok jek kat belakang tengkuk org tu. hehe

DaHLia said...

aku paling takut tgk Ju On..antu tu merangkak..very ngeri wehhh

DeeDee said...

hehe.. tgk dia merangkak dgn bunyi dia tuh. mmg seram!

Sharinginfoz said...

kadang2 seronok gak layan citer hantu kan

Liza said...

liza tak branie le tgk criter hantu, nanti tebayang2 jer

DeeDee said...

liza,
i pun sama. tp gatal nak tgk jugak. hehe